Ексклюзиви
четвер, 09 лютого 2017 15:17

Фото тварин із зони АТО розвісили в метро
7

9 лютого у вестибюлі станції метро "Золоті ворота" відкрилася фотовиставка "Втрачений дім". На ній показують фотографії тварин, які живуть у зоні АТО.

"Зробили цю виставку, щоб показати, хто ще воює з нашими військовими. У зоні АТО живуть дуже багато котів та собак. Господарі виїхали, а їх залишили. Щоб не пропасти, тварини прибиваються до наших військових", - розповів керівник благодійного фонду допомоги армії Віталій Дейнега. Він організував виставку.

Автор: Тарас Подолян
 

"Вівчарка Муха жила з 95-ю бригадою у Пісках. Коли прибилася до хлопців, була дуже худа, вся у реп'яхах. Коли трохи відгодували, перетворилася на красуню. Найбільше прив'язалася до одного десантника. З ним ходила на завдання, любила лежати біля його ніг. Коли той хлопець демобілізувався, забрав Муху із собою. Тепер у неї є свій дім і господар", - додав він.

Автор: Тарас Подолян
 

На одній фотографії боєць гладить рудого дворового пса Укропа.

Автор: Тарас Подолян
 

"Він прибився до наших хлопців і одразу вибрав собі господаря. Коли той отримав поранення, його відправили на лікування, а Укроп залишився. За господарем тужив. Днями лежав і дивився в одну точку, нічого не їв. За кілька тижнів знайшли волонтерів, які погодилися відвезти Укропа до господаря. Коли зустрілися, радості не було меж. Укроп застрибнув до нього на ліжко. Облизав йому все обличчя", - розповів Дейнега.

Автор: Тарас Подолян
 

На виставці 20 фотографії. В Авдіївці, Широкиному та Пісках тварин знімали фотографи Андрій Римарук, Олександр Гайдар та Олексій Чернишов.

Автор: Тарас Подолян
 

"Коли повернувся з війни, почав працювати у фонді "Повернись живим". Свій робочий час проводжу здебільшого на передовій - вожу хлопцям допомогу. Завжди роблю фотографії для звітності. Випадково у кадри почали потрапляти тварини, які живуть разом з військовими. Першим сфотографував песика Шустрого. Почався обстріл. Я впав на підлогу і поповз до ліжка. Під ним уже ховався пес. Поки лежали там, встиг його сфотографувати", - поділився Андрій Римарук.

Автор: Тарас Подолян
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У собак такі ж темпераменти, як у людей. Найгірші – меланхоліки. Погано піддаються дресурі

"Собаки відчувають наближення обстрілів. На крайній позиції наших хлопців біля донецького аеропорту живуть двоє песиків. Дуже веселі, постійно грають в окопах. Часто раптово зриваються і тікають у бліндаж. Хлопці знають: скоро почнеться обстріл", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Фото тварин із зони АТО розвісили в метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути