четвер, 18 березня 2010 17:18

Fitch Ratings назвали найнадійніші українські банки

Fitch Ratings назвали найнадійніші українські банки

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings оприлюднило свої висновки щодо стану дев"яти банків України.

Ідеться про "Укрсиббанк", "Укрсоцбанк", "Форум", "Прокредитбанк", "Правекс-банк", "ВТБ банк", "Приватбанк", державні Ощадбанк і "Укрексімбанк". Лише ці установи погоджуються проходити міжнародні перевірки.

Оцінки Fitch Ratings мають таку шкалу: A - надійні, найстабільніші фінустанови зі сприятливою перспективою; В - стабільні; С - банки та компанії з ризиком дефолту або банкрутства; D - установи в стані дефолту або банкрутства.

Найвищий рейтинг, А не отримав жоден з українських банків. Fitch Ratings присвоїв "ВТБ банку", Ощадбанку, "Прокредитбанку", "Правекс-банку", "Приватбанку", і "Укрексімбанку", "Укрсиббанку", "Укрсоцбанку" та "Форуму" оцінки В та В-. Як зазначається у прес-релізі Fitch Ratings, ця оцінка "відображає ризики, зумовлені істотним погіршенням якості активів протягом кризи і потенціалом тиску на капітал в разі подальшого збільшення знецінення кредитів". Щодо державних Ощадбанку та "Укрексімбанку" зазначено "вірогідність зниження здатності держави надати їм підтримку".

Для всіх 9 фінустанов прогноз змінено з "негативного" на "стабільний".

Усі рейтинговані банки входять у двадцятку найбільших в Україні. Станом на 1 січня 2010-го "Приватбанк" залучив найбільше вкладів від громадян 34,3 млрд грн. Ощадбанк — 15 млрд. "Укрсиббанк" - 9,9 млрд. "Укрексімбанк" - 8,9 млрд. "Укрсоцбанк" - 7,7 млрд. "Форум" - 5,1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Fitch Ratings назвали найнадійніші українські банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути