вівторок, 05 травня 2009 15:58

Фільм Турчинова нагородили на другосортному кінофестивалі в США

  Кадр з фільму Ілюзія страху
Кадр з фільму Ілюзія страху
На 42-му міжнародному кінофестивалі в Х"юстоні (США), який завершився 28 квітня, спеціальний приз жюрі "За творчу майстерність" і золоту нагороду "Gold Remi Award" отримав український фільм "Ілюзія страху", знятий за книгою першого віце-прем"єра України Олександра Турчинова, повідомили в прес-службі Кабінету міністрів у вівторок.

Це перший повнометражний художній кінофільм з України, який отримав кінематографічну нагороду на фестивалі в США.

Сценарій до фільму також писав Турчинов, а режисером картини став Олександр Кириєнко.

Для участі в престижному кінофестивалі Х"юстону було подано більше 4500 заявок, з яких в програму фестивалю було відібрано близько 700 робіт.

"Ілюзія страху" в 2008-му році вийшла в широкий прокат в Україні і в Росії. Фільм знятий в Україні, все виробництво і знімальна група картини - українці. В картині знімалися Олексій Петренко, Андрій Панін, Олексій Горбунов, Олена Бабенко, Сергій Гармаш, Давид Бабаєв.

Режисер фільму Кириєнко, отримуючий "Gold Remi Award" на церемонії сказав: "Я дуже радий, що нам довелося взяти участь в такому серйозному і великому фестивалі, і гідно представити нашу країну серед яскравих і неабияких кіноробіт з багатьох країн світу. Я зняв 8 кіно- і телефільмів, але вперше отримую таку вагому нагороду на великому фестивалі. Дуже приємно, що "Ілюзія страху" отримала високу оцінку саме в США - країні, яка керує світовою кіноіндустрією. Це заслуга всієї нашої великої команди, яка працювала над фільмом".

Автор сценарію Турчинов не зміг взяти участь в заходах фестивалю.

"Ілюзія страху" - психологічний триллер. Бюджет фільму - $500 тис. У фільмі вперше у вітчизняному кінематографі використана велика кількість спецефектів, комп"ютерної графіки, масштабні історичні інтер"єри і костюми.

За матеріалом: Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Фільм Турчинова нагородили на другосортному кінофестивалі в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути