понеділок, 05 серпня 2019 19:22

Філарет розповів прихожанам, проти кого треба протестувати

Філарет розповів прихожанам, проти кого треба протестувати
Філарет закликав протестувати проти Єпіфанія. Фото: УНІАН

Почесний патріарх Філарет під час богослужіння в Свято-Володимирському кафедральному соборі Києва закликав прихожан до протестів проти ліквідації УПЦ КП.

"Нашій Церкві загрожує біда, її хочуть знищити. Митрополит Єпіфаній і його синод утворили комісію з ліквідації Київської патріархії і знищення патріарха Філарета. Йому допомагають чиновники, служителі колишнього президента Петра Порошенка. І тому в змові митрополита Єпіфанія з тими чиновниками Київської патріархії, без нашого відома, зняли з реєстрації. І тепер комісія, створена митрополитом Єпіфаній, має намір знищити всі", - заявив Філарет, передає прес-служба УПЦ КП.

Філарет сказав, що у Володимирському соборі буде служити митрополит Єпіфаній, все майно і фінанси Київського патріархату відберуть, а самого Філарета звільнять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Філарет звернувся до ОБСЄ

"Знаходьте будь-які законні засоби і виступайте проти. Звертайтеся до влади, протестуйте. Але протестувати треба проти митрополита Єпіфанія. Тому що він це робить, під його керівництвом приймаються ці незаконні рішення про ліквідацію Київської патріархії і Київського патріархату. Я сподіваюся на вашу допомогу, що з вашою допомогою ми переможемо і з допомогою Божою", - зазначив почесний патріарх.

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що розколу в ПЦУ немає. Є окрема думка однієї особи – почесного патріарха Філарета.

Зараз ви читаєте новину «Філарет розповів прихожанам, проти кого треба протестувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути