пʼятниця, 29 травня 2009 13:34

Фігурант афери Аделаджі здався з повинною

Фігурант афери Аделаджі здався з повинною
Один з основних фігурантів фінансової афери компанії "King"s Capital" прийшов в міліцію з повинною, заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко журналістам в п"ятницю у Вінниці.

"По "King"s Capital" у нас є явка з повинної одного з ключових фігурантів цієї справи, який дає дуже серйозні свідчення, підтверджуючи попередні висновки слідства", - сказав Луценко.

На уточнююче запитання, чи вплинуть ці свідчення надалі на зміну процесуального статусу пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі, Луценко відповів: "Більше поки нічого не скажу. Свідчення підтверджують попередні висновки слідства".

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ України висунуло звинувачення пасторові церкви "Посольство Боже" Сандею Аделаджі в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства.

14 березня слідчий обрав Аделаджі запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Раніше такий запобіжний захід вже був застосований до пастора.

24 листопада 2008 року київська міліція затримала керівника фінансової групи King"s Capital (Київ) Бандурченка за звинуваченням в шахрайстві в особливо великих розмірах. Раніше заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до глави МВС з проханням розслідувати діяльність King"s Capital у зв"язку з інформацією про сумнівну діяльність фінгрупи, а також враховуючи відмову цієї компанії виплачувати своїм вкладникам обіцяні кошти.

27 листопада 2008 року Шевченківський районний суд Києва заарештував голову групи компаній King"s Capital Бандурченка.

25 листопада глава МВС Юрій Луценко заявив про причетність Аделаджі до організації діяльності фінансової групи King"s Capital.

Ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Фігурант афери Аделаджі здався з повинною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути