Ексклюзиви
субота, 20 жовтня 2012 11:20

Фідель Кастро переніс інсульт: він не може їсти та говорити - ЗМІ

Фідель Кастро переніс інсульт: він не може їсти та говорити - ЗМІ
У такому стані 86-річний Фідель Кастро може прожити ще кілька тижнів. Фото: afp.com

Колишній лідер Куби Фідель Кастро переніс крововилив у мозок, про це газеті El Nuevo Herald заявив лікар з Венесуели Хосе Маркіна. За словами медика, кубинець практично не в змозі приймати їжу і говорити, він перестав впізнавати людей.

У такому стані 86-річний Кастро може прожити ще кілька тижнів, але навряд чи він колись ще з'явиться на публіці. За словами Маркіни, екс-лідер Куби не отримує належне лікування через те, що його організм дуже слабкий. Він стверджує, що люди зі схожими симптомами, як правило, вмирають від проблем з диханням або від інфекції.

За інформацією лікаря, Кастро не підключений ані до апарату штучного дихання, ані до інших медичних пристроїв. Їжу він, найімовірніше, отримує через зонд. Востаннє Фіделя Кастро бачили на публіці в березні цього року, коли Кубу відвідав Папа Римський Бенедикт XVI.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ часто з'являлися повідомлення про те, що здоров'я лідера кубинської революції серйозно погіршало. За деякими даними, він протягом тривалого часу перебував при смерті. Хосе Маркіна став відомий після того, як у 2011 році заявив, що володіє ексклюзивною інформацією про здоров'я венесуельського лідера Уго Чавеса, у якого виявили рак.

Як зазначають зарубіжні ЗМІ, попередні прогнози доктора Маркини про здоров'я Чавеса не підтвердилися. Сестра Фіделя Кастро спростувала розповсюджену інформацію про нібито різке погіршення самопочуття екс-лідера Куби, назвавши її "абсурдними чутками".

Її позицію розділив і син Фіделя Кастро, Алекс, який повідомив, що батько почуває себе добре і продовжує жити повсякденним життям. Зазначимо, що офіційної інформації поки не надходило. Водночас, у Твіттері було опубліковано безліч повідомлень про смерть Кастро, втім, подібна інформація і раніше з'являлася неодноразово.

Зараз ви читаєте новину «Фідель Кастро переніс інсульт: він не може їсти та говорити - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути