вівторок, 23 червня 2009 09:44

Ferrari офіційно виходить на український ринок

Ferrari офіційно виходить на український ринок

Італійський виробник спорткарівFerrari офіційно виходить на український ринок.

Компанія Ferrari, що входить до автомобільної групи Fiat, оголосила конкурс на право офіційно продавати її автомобілі на українському ринку. Про це повідомили в компанії "Модена Авто", яка також претендує отримати статус дилера Ferrari.

Зараз "Модена Авто" є ексклюзивним дистриб"ютором марки Maserati, яка, як і Ferrari, входить до концерну Fiat. За словами керівника відділу маркетингу "Модена Авто" Ірини Григор"євої, її компанія вже давно добивається від Ferrari прав представляти марку в Україні, і, безумовно, рада повідомленню про конкурс.

"Ім"я компанії, що перемогла, сподіваємося дізнатися в найближчі тижні", - сказала вона.

Але "Модена Авто" доведеться змагатися за право представляти Ferrari з найбільшим гравцем українського авторинку, корпорацією "УкрАвто", підконтрольною Таріелу Васадзе.

"УкрАвто" також бере участь в конкурсі і, за словами начальника департаменту маркетингових комунікацій компанії Ірини Міхальової, готова запропонувати Ferrari "високоякісний сервіс, автосалон в центрі Києва і досвід в просуванні автомобілів преміум-класу". ("УкрАвто" є імпортером Mercedes-benz.)

Раніше саме відсутність належного рівня сервісу, а також незадовільна якість доріг призвела до відмови Ferrari розвивати продажі в Східній Європі. Зараз же ринок країн Східної Європи в Ferrari вважають перспективним - в Росії компанія готується відкрити повноцінне представництво.

Втім, почесний президент автокорпорації "АІС", народний депутат Дмитро Святаш упевнений, що для автомобілів такого класу в Україні ще не прийшов час.

"Ціни на Ferrari починаються з 300 тисяч доларів, а найпопулярніші моделі коштуєть близько мільйона доларів, так що їх продажі в Україні обчислюватимуться одиницями. Подивіться, де розташовані головні представництва Ferrari, - в регіонах поблизу Монте-Карло, в Каліфорнії і Лас-Вегасі", - сказав він. Слова Святаша підтверджують результати роботи російського імпортера Ferrari - компанії Mercury. Минулого року, який був піковим для російського ринку, вона продала близько 50 автомобілів.

У тому, що партнерство з Ferrari дасть українській компанії насамперед іміджеві плоди, упевнений гендиректор Autoconsulting Олег Омельницький. "Витрати, які український партнер повинен буде вкласти у відкриття салонів, рекламну кампанію і сервісне обслуговування, окупляться ще дуже не скоро. Але ця компанія зможе заявити, що користується довірою Ferrari, а це на автомобільному світі дорогого коштує", - відзначив експерт.


Компанія Scuderia Ferrari почала діяльність 1928 року з виробництва гоночних автомобілів. 1947 року оновлена Ferrari S.p.A. вийшла на ринок легкових автомобілів люкс-класу. Всесвітньо відома успіхами своїх болідів в гонках Formula 1, компанія успішна і в автобізнесі: у 2008 році Ferrari S.p.A продала 6,5 тисяч автомобілів, отримавши прибуток у розмірі 339 мільйонів євро. Штаб-квартира і фабрика компанії знаходяться в містечку Маранелло на півночі Італії.

Оббіг компанії в 2007 році склав 1,67 мільярда євро, в 2008 - 1,92 мільярда євро. 93,4% компаній зараз належить концерну Fiat.

За матеріалом Дело

Зараз ви читаєте новину «Ferrari офіційно виходить на український ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути