вівторок, 23 липня 2013 09:59

Femen спробували замкнути посольство Тунісу у Бельгії
7

Фото: Фото: Reuters

Представниці Femen спробували повісити замок на посольство Тунісу в Бельгії на знак протесту проти арешту їх туніської соратниці Аміни Сбуі. Активісток руху заарештували.

Від Євросоюзу Femen вимагає реальних дій з впровадження демократії в країнах Магрибу, а від ісламістської влади Тунісу - негайного і беззастережного звільнення Аміни. Крім цього у Femen заявляють, що 25 червня їх активістки напали на кортеж прем'єр-міністра Тунісу, вимагаючи звільнити Аміну з в'язниці, зазначає "Інтерфакс".

Туніська активістка Femen Аміна Сбуі була заарештована 19 травня за звинуваченням у незаконному носінні балончика зі сльозогінним газом після того, як намалювала слово "Femen" на одній зі стін у місті Кайруан, де повинен був пройти конгрес радикальних мусульман-салафітів.

Глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу закликав владу Тунісу реформувати судову систему країни, що залишилася від колишнього режиму.

"Євросоюз закликає змінити закони, успадковані від попереднього режиму, зокрема, у рамках кримінального кодексу, щоб забезпечити свободу слова для чоловіків і жінок у Тунісі", - сказав Баррозу.

Зараз ви читаєте новину «Femen спробували замкнути посольство Тунісу у Бельгії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути