четвер, 06 березня 2008 09:48

ФБР зізналося в незаконному прослуховуванні телефонних розмов

Федеральне бюро розслідувань зізналося в незаконному прослуховуванні телефонних розмов, відстежуванні банківських переказів та інтернет-трафіку жителів США, повідомляє AP.

Глава ФБР Роберт Мюллер відзначив, що в цьому частково винні джерела інформації - тобто банки і телекомунікаційні компанії, які надавали в розпорядження федералів більше даних, ніж потрібно. Про це Мюллер заявив на засіданні Юридичного комітету в Сенаті напередодні доповіді головного інспектора Управління юстиції США. Мюллер і раніше визнавав, що ФБР часто порушувало закон під час збору відомостей, проте за рік, що минув від останнього подібного визнання, ситуація не змінилася.

При цьому наголошується, що інспектор Управління юстиції виявив десятки випадків несанкціонованого доступу до персональних даних американців у період з 2003 по 2005 роки. Також за підсумками перевірки діяльності ФБР у 2007 році з"ясувалося, що федерали занизили число запитів персональних відомостей більш ніж на 4600.

ФБР дістало можливість стежити за американцями без санкції суду згідно "Патріотичному акту" (Patriot Act, або "Акт про об"єднання і зміцнення Америки за допомогою необхідних для припинення тероризму заходів"), підписаному в 2001 році після терактів у Вашингтоні та Нью-Йорку. За 6 років на адресу ФБР та інших правоохоронних структур США неодноразово надходили скарги на неправомірний і невмотивований збір відомостей про американців і на незаконне посягання на недоторканність приватного життя, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «ФБР зізналося в незаконному прослуховуванні телефонних розмов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути