четвер, 06 березня 2008 11:12

Фахівці НАТО прирівняли кібератаки до ракетної загрози

У ході лондонської конференції E-Crime Сулейман Аніл, відповідальний за захист країн НАТО від хакерів, заявив, що захист від хакерських атак став не менш важливий, ніж протиракетна оборона і захист джерел енергопостачання. За словами Аніла, якщо не буде створена глобальна система захисту від хакерів, кібератаки можуть стати серйозною загрозою.

Головний борець із хакерами в НАТО додав, що низка країн може спонсорувати кібератаки проти країн - членів НАТО. Великобританія сприймає цю загрозу більш ніж серйозно - очікується, що там може з"явитися спеціальний пост міністра з боротьби з кіберзлочинами.

Боротьба з кібератаками стала одним із пріоритетних напрямів діяльності НАТО після ряду інцидентів у 2007 році, в яких фігурували в тому числі й російські хакери. Весною 2007 року на сайти урядових структур Естонії, а також місцевих газет і компаній було здійснено декілька великомасштабних атак. Відповідальність за атаки була покладена на російських хакерів, що таким чином, як вважають у НАТО, помстилися за знесення пам"ятника Воїнові-визволителеві й перенесення кладовища радянських солдатів.

Другий масштабний інцидент відбувся восени 2007 року, коли у взломі комп"ютерних систем США, Великобританії та низки інших країн звинуватили китайців, повідомляється на сайті британської газети The Guardian.
Зараз ви читаєте новину «Фахівці НАТО прирівняли кібератаки до ракетної загрози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути