Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2011 10:10

Facebook буде сповіщувати про народження дитини

Facebook буде сповіщувати про народження дитини

Найбільша в світі соціальна мережа Facebook запропонувала користувачам як жіночої, так і чоловічої статі повідомляти на сторінці свого профілю про майбутнє народження дитини. Повідомити Facebook-друзів про поповнення в родині можна в налаштуваннях профілю. Для цього у вкладці "Друзі та сім'я" в запропонованому списку членів родини потрібно вибрати відповідний варіант, ввести ім'я дитини, якщо воно вже вибране, й передбачувану дату народження.

Ця інформація з'явиться у вкладці "Сім'я" на лівій панелі сторінки користувача під його аватаром і супроводжуватиметься стандартною картинкою замість фотографії.

Проте Facebook передбачила обмеження щодо зазначення планованої дати народження дитини - наприклад, зараз максимально віддалений термін пологів обмежений 31 грудня 2012.

Запуск нової функції не обійшовся без казусів. У російському інтерфейсі Facebook спочатку навіть користувачам чоловічої статі пропонувалося вказати варіант "Вагітна: дитина", який незабаром був замінений на більш коректний - "Майбутній член сім'ї: дитина". Англійській варіант звучить "Очікується дитина" ("Expected: Child").

Можливо, за допомогою нової функції соціальна мережа вирішила закликати майбутніх батьків не заводити окремі сторінки для очікуваних або новонароджених дітей, адже така практика одержує все більш широке поширення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook запроваджує нові функції

Згідно з дослідженням компанії AVG, проведеному серед 2,2 тисяч матерів з маленькими дітьми в десяти західних країнах, 81% дітей молодше двох років вже встигли "засвітитися" в інтернеті. У третині випадків у мережі публікувалися фотографії новонароджених, а близько чверті дітей почали життя в інтернеті ще до народження - їх матері публікували передпологові сонограми. Близько 7% дітей до двох років встигли зареєструвати власну електронну адресу, а 5% - аккаунт у соцмережі.

Більшість молодих матерів мотивували такі дії активним прагненням скоріше "вивести" дитину в мережу та бажанням поділитися радістю (і фотографіями малюка) з друзями та родиною. Однак 22% матерів у США заявили, що хотіли таким чином оновити контент свого профайлу в соціальній мережі, а 18% - що вони просто наслідували приклад друзів. Таких матерів AVG закликала замислитися над тим, що вони створюють для дитини "історію на все життя", яка може йому згодом і не сподобатися.

Зараз ви читаєте новину «Facebook буде сповіщувати про народження дитини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути