вівторок, 11 березня 2008 08:04

Євросоюз має намір зняти санкції відносно Куби

Комісар ЄС з питань розвитку Луіс Мішель за підсумками триденного візиту на Кубу заявив, що Євросоюз має намір відмовитися від санкцій відносно Куби, повідомляють мексиканські ЗМІ.

Євросоюз у червні 2003 року ввів санкції відносно Куби після того, як влада країни затримала 75 осіб за звинуваченням у співпраці зі США і підготовці державного перевороту.

"Я переконаний, що ЄС має знайти форму для розблокування ситуації довкола Куби і скасувати економічні й політичні санкції", – заявив Луіс Мішель.

За його словами, після повернення до Брюсселя він представить пропозиції щодо нормалізації відносин з островом керівництву Євросоюзу.

Це перший офіційний візит представника Євросоюзу на Кубу, після того, як європейські країни заморозили свої відносини з цією країною.

Комісар ЄС з питань розвитку Луіс Мішель провів переговори в Гавані із заступником голови Держради Куби Карлосом Лахе, міністром закордонних справ Феліпе Пересом Роке і головою кубинського парламенту Рікардо Аларконом.

Як відзначає мексиканська преса, європейці з приходом до влади Рауля Кастро намагаються поліпшити відносини з Кубою, розуміючи, що шлях конфронтації неефективний, і економічні інтереси ЄС узяли верх над політикою, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз має намір зняти санкції відносно Куби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути