Ексклюзиви
пʼятниця, 30 травня 2008 19:26

Європу атакують погодні аномалії

Водяна стихія розгулялася в Італії, Бельгії, Британії, Франції і Німеччині. Тут звикли боротися з підтопленнями щовесни, тож великої кількості жертв вдалося уникнути. Втім метеорологи попереджають, що зміни клімату на Землі у найближчі роки принесуть ще багато екстремальних погодних явищ.

Погодні аномалії атакують Європу. Сильні зливи пройшли через весь континент, і синоптики прогнозують збереження такої погоди ще на тиждень.

Через повені в італійському П`ємонті оголосили надзвичайну ситуацію. Тут велика вода спричинила зсуви ґрунту, які зруйнували кілька селищ. Двоє людей загинули, ще двох вважають зниклими безвісти. Решту мешканців зруйнованих селищ вдалося вчасно евакуювати. Розмито автошляхи, тож постраждалих евакуюють гелікоптерами.

Через зсуви ґрунту закрили автостради, які ведуть до сусідньої Франції. У цій країні також лютує водяна стихія. Ситуацію ускладнює шквальний вітер.

А в бельгійській провінції Льєж зупинилося автомобільне і залізничне сполучення. Залізничні колії та автошляхи під водою.

У Великобританії також сезон весняних дощів. Громадяни рятують свої будинки, споруджуючи невеликі греблі з мішків з піском. Вулиці британського графства Сомерсет швидше нагадують італійську Венецію. Човен став найзручнішим засобом пересування.

Всесвітня метеорологічна організація попереджає, що екстремальні погодні явища частішатимуть. 2007 рік побив усі рекорди кількості стихійних лих у світі. Метеорологи кажуть, що і цей рік ряснітиме новими погодними несподіванками. Разом зі звичними стихійними лихами, як-то повені у Європі навесні, з"являються і зовсім аномальні явища. Незвичайну стихію зафіксували у Німеччині. Сильні вітри принесли сюди пісок із Сахари і утворили справжню, зовсім не характерну для цих місць, пилову бурю. А до Сибіру найближчими днями приходить спекотне повітря із Середньої Азії. Тут очікують плюс тридцяти вісім градусів, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Європу атакують погодні аномалії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути