пʼятниця, 20 листопада 2020 15:06

Європейський суд ухвалив рішення щодо пенсій в ОРДЛО

Європейський суд ухвалив рішення щодо пенсій в ОРДЛО
Текс рішення. Фото: facebook.com/ivan.lishchyna

Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) ухвалив рішення у справі за позовом групи пенсіонерів із Луганська щодо припинення соціальних виплат населенню на тимчасово окупованій території.

Суд відмовив у поновленні виплати пенсій жителям ОРДЛО та виніс рішення на користь Кабінету міністрів України, повідомив заступник міністра юстиції України Іван Ліщина на своїй сторінці у Facebook.

"А в нас приємна новина: ЄСПЛ прийняв рішення на користь уряду та визнав неприйнятною заяву у справі Kandyba and Others v. Ukraine", - написав він.

За словами Ліщини, адміністративні суди частково задовольнили цей позов на тій підставі, що уряд вийшов за межі своїх повноважень.

"У вимогах про поновлення платежів суди відмовили, бо заявники звернулися до неналежних відповідачів… Заявники зверталися до багатьох органів із вимогою про поновлення пенсійних платежів на підставі судових рішень, але їм відмовили. Вони звернулися до адміністративних судів із позовом про незаконну бездіяльність виконавчих органів, але в цьому позові було відмовлено", - зазначив Ліщина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маркарова буде послом України в США. В уряді покладають на неї великі сподівання

Він також розповів, що заявники скаржилися на порушення Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод, а саме - права на справедливий суд.

ЄСПЛ визнав заяву необґрунтованою і зазначив, що заявники не звернулися з позовами про поновлення платежів до відповідних судів.

Група пенсіонерів, що жили в ОРДЛО, звернулися до адміністративних судів, оскаржуючи постанову Кабміну щодо припинення видатків із державного бюджету на соціальні виплати на тимчасово неконтрольованій території до її повернення під контроль органів державної влади.

Заявники вимагали визнати це положення незаконним і поновити їм пенсійні виплати.

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд ухвалив рішення щодо пенсій в ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути