вівторок, 31 жовтня 2017 20:23

Європейці емігруватимуть в Україну — експерт

Європейці емігруватимуть в Україну — експерт
Співзасновник Українського інстититуту майбутнього Анатолій Амелін: "Класична освіта себе вичерпала: надто швидко міняється запит на навички" / Фото: Gazeta.ua

Про ринок праці через 15 років та роль України на континенті розповів у співзасновник Українського інстититуту майбутнього Анатолій Амелін у інтерв'ю журналу "Країна".

"Багато роботодавців у світі, зокрема в Кремнієвій долині, не звертають уваги на базову освіту так критично, як раніше. Більше того, ряд інститутів вважають, що класична освіта себе вичерпала: надто швидко міняється запит на навички. До чого не встигає адаптуватися освітня програма. Майбутнє за спеціалізованими курсами. Базова освіта залишиться. На Заході вона вчить комунікувати, звітувати, презентувати, а не тільки рахувати чи проектувати, як у нас", - пояснює експерт.

На його думку, в будь-якій спеціальності найближчі 15 років можна буде знайти роботу. Конкуренція буде не такою високою.

"В Україні буде цікава ситуація. Зараз трудова міграція вимиває з України кадри, але при рості нашої економіки, попит на трудові ресурси зростатиме. Й ті, хто тут уже є, будуть затребуванішими", - запевняє Амелін.

За умови негативного сценарію, щонайменше 30% Європи втратить роботу через 15-20 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2050 році населення України зменшиться до 20 млн

"Уявляєте ті голодні бунти, злочинність, розборки з втручанням уряду. Там буде жити вкрай некомфортно. Україна, як найменше концентрована за населенням європейська держава, буде дуже приваблива, як спокійна юрисдикція. Для забезпечених людей Європи треба буде тиха комфортна гавань. Україна може нею стати", - додав він.

Повну версію інтерв'ю з Анатолієм Амеліним читайте у новому номері журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Європейці емігруватимуть в Україну — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути