четвер, 10 квітня 2008 20:23

Європарламент засудив репресії в Тибеті

Європарламент засудив репресії в Тибеті і закликав лідерів ЄС визначитися з відвідинами Олімпіади-2008 в Пекіні.

Про це мовиться в резолюції, схваленій сьогодні депутатами Європарламенту.

За проголосували 580 депутатів, проти - 24, утрималися - 45.

Документ суворо засуджує грубі репресії сил безпеки Китаю проти демонстрантів в Тибеті, а також всі акти жорстокості, незалежно від того, ким вони були здійснені, і закликає уряд Китаю гарантувати адекватну медичну допомогу і відхід постраждалим в Тибеті і юридичну допомогу заарештованим.

Крім того, в резолюції міститься заклик звільнити всіх, хто брав участь в мирних демонстраціях, реалізовуючи своє право на свободу вислову.

Депутати також призвали лідерів ЄС виробити загальну позицію щодо відвідин головами держав і урядів і Верховним представником ЄС по питаннях загальної зовнішньої політики і безпеки  церемонії відкриття Олімпійських ігор в серпні цього року в Пекіні з можливістю не відвідин у випадку, якщо діалог з лідерами Тибету не буде відновлений.

Депутати також закликали Раду ЄС призначити спеціального посланника по питаннях Тибету для полегшення діалогу між двома сторонами.

У Тибеті останнім часом проходили масові акції протесту, пригнічені силами безпеки Китаю. Зараз в ЄС активно обговорюється можливість неучасті лідерів країн-членів ЄС в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2008 в Пекіні через насильства в Тибеті, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент засудив репресії в Тибеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути