субота, 12 квітня 2008 16:11

Європарламент вирішив не відключати інтернет за обмін файлами

Європейські політики не погодилися з пропозицією обмежити доступ до інтернету для тих користувачів, хто користується файлообмінними мережами.

Ідея такого відлучення від мережі полягає в обмеженні піратської активності в інтернеті, що порушує авторські права і позбавляє розповсюджувачів аудіо-відео продукції і програмного забезпечення частини їхнього прибутку.

Ініціатори такого підходу розраховували, що загроза відключення від всесвітньої павутини стримає запал особливо активних клієнтів файлообмінних порталів і програм.

Члени європейського парламенту, у свою чергу, розцінили цей захід як такий, що входить у суперечність із громадянськими свободами і правами людини.

Радикальна пропозиція спочатку була включена в доповідь, яка була представлена на розгляд Європарламенту. За підсумками його обговорення, до документа була внесена відповідна поправка, яка відводить загрозу "мережевої ізоляції" від інтернет-користувачів.

Представники музичної індустрії вже висловили зауваження в тому, що внесена поправка не відповідає тексту всієї доповіді, також вони заявили, що мають намір детальніше обговорити проблему піратства з представниками Європейського парламенту.

Рішення європейських парламентаріїв не носить обов"язкового характеру і залишає можливість урядам країн-учасниць ЄС самостійно визначати свою політику в цій сфері.

Особливо рішучо щодо порушників авторських прав налаштована Франція. В листопаді 2007 року там були оприлюднено плани зобов"язати інтернет-провайдерів відстежувати незаконну діяльність у мережі.

Далі інформація про тих, хто активно обмінюється музикою і фільмами - замість того, щоб витрачати на них свої гроші - повинна надходити до компетентних державних органів, які і вживають відповідні заходи.

Аналогічні плани були і в британського уряду, проте телекомунікаційні компанії відмовилися виступати в ролі наглядачів, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент вирішив не відключати інтернет за обмін файлами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути