Ексклюзиви
вівторок, 26 серпня 2008 12:27

Європарламент: Одностороннє визнання республік незаконно

Одностороннє визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії було б порушенням міжнародного закону, таку думку висловив голова Європарламенту Ханс-Герт Петтерінг в інтерв"ю італійській газеті "Corrieredellasera", опублікованому у вівторок.

В понеділок російський парламент звернувся до президента країни з проханням визнати незалежність Абхазії і Південної Осетії.

"Подивимося, що вирішить Москва. Але одностороннє визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії було б порушенням міжнародного закону", - сказав Петтерінг.

За його словами, "президент Грузії Михайло Саакашвілі зробив помилку, наказавши атакувати Південну Осетію", проте, ще більшу провину голова Європарламенту покладає на Москву.

"До нещастя, президент Саакашвілі допустив помилку, атакуючи Південну Осетію. Але Росія зробила помилку ще серйознішу, атакуючи Грузію, яка є незалежною суверенною державою", - сказав Петтерінг.

На думку дипломата, в ситуації, що склалася, Європа повинна бути "згуртованою" і знайти вирішення проблеми відповідно до цілісності Грузії, "всієї Грузії, яка по міжнародних законах включає також Абхазію і Південну Осетію", повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент: Одностороннє визнання республік незаконно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути