вівторок, 08 травня 2012 17:19

Євродепутат поклав квіти до пам'ятника жертвам УПА в Луганську

Депутат Європарламенту, голова Комітету парламентської співпраці ЄС-Україна Марек Сівець незадого до Дня Перемоги відвідав Луганськ. Політик хотів запевнитися чи справді проросійські настрої панують на сході України.

Автор: Фото: ostro.org
  Пам'ятник жертвам ОУН-УПА
Пам'ятник жертвам ОУН-УПА

"Згідно стереотипу, Україна поділена на проросійський Схід та проєвропейський Захід. Я подався у найглибший схід України, щоб перевірити справедливість цього твердження", - відзначає Сівець у своєму блозі.

За словами європарламентаря, в Луганську він переконався, що абсолютно всі тут прагнуть потрапити до Єврозони, а проросійськість та ворожі настрої луганців - лише міф.

"Луганці не прагнуть до Росії, вони мирно налаштовані, тут також вивчають українську мову. Крім того Луганськ просто приречений на успішний економічний розвиток, оскільки місто знаходиться на перехресті двох європейських маршрутів", - розповідає Марек Сівець.

Автор: Фото: ostro.org
  Пам'ятник жертвам ОУН-УПА
Пам'ятник жертвам ОУН-УПА

Напередодні Дня Перемоги, євродепутат поклав квіти до трьох пам'ятників:Героїв війни 1941-1945, Матерів, які втратили своїх синів у війні 1941-1945 та до Пам'ятника жертвам ОУН-УПА.

Деякі речі з історії України політика справді жахнули.

"В портретній галереї почесних ректорів університету, перші восьмеро - з 1921 по 1932 рік - виконували свої обов'язки максимум протягом двох років. На моє запитання "чому?" відповідь була простою - "їх було страчено за Сталіна", -пише політик у своєму блозі.

Незважаючи на це, польский політик був зворушений побаченим, і пообіцяв ще не раз повернутися до найсхіднішого українського міста.

"Я очікував побачити похмурі шахтарські поселення та безжальне знищення дикої природи, але тут все зовсім інакше", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Євродепутат поклав квіти до пам'ятника жертвам УПА в Луганську ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути