четвер, 03 травня 2012 13:54

96% учасників референдуму на Львівщині хочуть самі визначити кандидата від опозиції

96% учасників референдуму на Львівщині хочуть самі визначити кандидата від опозиції
Фото: ngshire.vic.gov.au

У квітні "Українська партія", що об'єдналася з "Громадянською позицією" Анатолія Гриценка, проводила у Стрийському та Жидачіському районах Львівської області народний референдум, пише ZIK.

За словами ініціатора акції Олега Канівця, члена Ради партії "Громадянська позиція", головною метою народного референдуму було з'ясувати думку місцевих мешканців стосовно того, чи вважають вони за необхідне, щоб опозиційні лідери перед тим, як призначати на округ єдиного висуванця від опозиції, враховували думку громади. Окрім того, ініціатори народного референдуму отримали відповідь на питання, якими повинні бути першочергові законопроекти, що будуть ініційовані опозицією до розгляду у наступному скликанні Верховної Ради України.

У народному референдумі взяли участь майже 22000 тисячі краян. По кожному із запитань громада висловила майже одноголосну підтримку – понад 90%. Так 96% мешканців Стрийського й Жидачівського районів, які взяли участь в опитуванні, висловилися за те, щоб лідери опозиційних партій вислухали їхню думку щодо того, хто саме мав би представляти у їхньому окрузі об'єднану опозицію на парламентських виборах.

Олег Канівець повідомив, що громадськість висловила такий же рівень підтримки першочерговим ініціативам опозиції у наступному скликанні парламенту стосовно прийняття Закону України про імпічмент Президенту України, Закону України про визнання воїнів ОУН-УПА борцями за волю України та забезпечення їх соціальними гарантіями, Закону України про заборону Комуністичної партії України та засудження комуністичної ідеології, Закону України про зняття депутатської недоторканості, Закону України про розірвання "Харківських угод", підписаних між Україною та Росією 21 квітня 2010 року, а також постанови про відставку міністра освіти Табачника та притягнення його до відповідальності за антиукраїнську діяльність.

Зараз ви читаєте новину «96% учасників референдуму на Львівщині хочуть самі визначити кандидата від опозиції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути