Ексклюзиви
середа, 11 травня 2016 00:47

Євробачення 2016: перша десятка фіналістів вже відома

Євробачення 2016: перша десятка фіналістів вже відома
Фото: nv.ua

Під час першого півфіналу пісенного конкурсу Євробачення 2016, який відбувся 10 травня у Стокгольмі, визначилася перша десятка фіналістів, повідомляє Новое время.

У фінал пройшли Азербайджан, Росія, Хорватія, Нідерланди, Австрія, Угорщина, Вірменія, Чехія, Кіпр і Мальта. Не вдалося пройти у фінал представникам Фінляндії, Греції, Молдови, Сан-Марино, Естонії, Чорногорії, Ісландії, Боснії і Герцоговини.

За місце у фіналі сьогодні боролися 18 країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці Швеції урочисто відкрили Євробачення

Нагадаємо, представниця України Джамала виступить у другому півфіналі, який відбудеться 12 травня. У другому півфіналі також виступлять Латвія, Польща, Швейцарія, Ізраїль, Білорусь, Сербія, Ірландія, Македонія, Литва, Австралія, Словенія, Болгарія, Данія, Норвегія, Грузія, Албанія і Бельгія.

Фінал Євробачення 2016 відбудеться 14 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський критик визнав пісню Джамали найкращою на Євробаченні

У конкурсі беруть участь 42 країни: Болгарія, Боснія і Герцеговина, Україна і Хорватія повернулися на конкурс. Країна-дебютант минулого року Австралія продовжує свою участь, в той час як Португалія відмовилася від участі в даному році, а Румунію відсторонили через борги перед Європейською мовною спілкою.

У фіналі конкурсу 2016 року візьмуть участь 26 країн: 10 країн з кожного півфіналу, країни Великої п'ятірки (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція), а також країна-господиня цього року - Швеція.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення 2016: перша десятка фіналістів вже відома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути