Ексклюзиви
пʼятниця, 12 грудня 2008 09:50

Євро в Україні наближається до психологічної позначки у 10 грн

Євро в Україні наближається до психологічної позначки у 10 грн

Національний банк України встановив на п"ятницю, 12 грудня, офіційний курс єдиної європейської валюти на рівні 989,3806 гривень за 100 євро. Це рекордний показник за останні тижні.

Напередодні, 11 грудня, регулятор оцінив європейську валюту в 966,0533 грн. за 100 євро, а 10 грудня - в 953,8762 грн.

Нагадаємо, що офіційний долар в Україні за добу трохи зріс. Національний банк України встановив на п"ятницю, 12 грудня, офіційний курс американської валюти на рівні 748,6800 грн. за $100 у той час, як 11 грудня офіційний курс долара США становив 747,4300 грн. за $100.

Раніше НБУ вніс зміни до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют і курсу банківських металів, прив"язавши офіційний курс гривня-долар до курсу на міжбанківському ринку. Відповідну постанову НБУ було зареєстровано у Міністерстві юстиції України і вона набула чинності 28 листопада 2008 року.

Згідно з постановою, офіційний курс гривні до долара розраховується "на рівні курсу, встановленого на міжбанківському валютному ринку України за результатами функціонування Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України, що склався за попередній робочий день".

Раніше офіційний курс гривні до долара США розраховувався на основі котирування валюти на міжбанківському валютному ринку, а також з урахуванням інформації про чинний офіційний курс НБУ і інформації про проведені операції купівлі-продажу іноземної валюти. Також враховувалися відомості про курсові і цінові зміни на світових фінансових і товарних ринках та інші показники, зміна яких може впливати на валютний ринок України, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Євро в Україні наближається до психологічної позначки у 10 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути