Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2015 15:05

"Это ж концерт для солдат и про солдат, а не тусовка простая"
10

Автор: Катерина Козелкова
 
 
У Палаці "Україна" відбувся концерт до Дня захисника України "Героям слава!".

Виконавці, яких запросили організатори, бували в зоні АТО - як артисти і волонтери.

Оксана Білозір опікується визволенням полонених, Валентина Степова – мати бійця і волонтер, Фемій Мустафаєв об'їздив усі частини і блокпости, один із бійців дав йому позивний – Каддафі, видався зовні схожим на скинутого диктатора. Руслана Лоцман ініціювала культурно-волонтерський проект "Народна філармонія", Тетяна Піскарьова написала цикл пісень "Музичні листи на війну", Катерина Бужинська проїхала Європою, щоб зібрати кошти для воїнів АТО, сестри Тельнюк створили один із найголовніших хітів на тему війни: "Ти повертайся".

Автор: Катерина Козелкова
 
Автор: Катерина Козелкова
 

А ще були національні колективи і найвідоміші оркестри. Хор імені Верьовки, Ансамбль імені Вірського, капела "Думка", капела бандуристів імені Майбороди, оркестр народних інструментів, ансамбль пісні і танцю ЗСУ, зведений духовий оркестр Міноборони, ансамблі пісні і танцю Державної прикордонної служби і Нацгвардії, президентський оркестр, муніципальний духовий. Понад 2 тисячі артистів "вмістилося" в концерт.

Автор: Катерина Козелкова
 

- Скільки-скільки триватиме? Годин п'ять? Це вже як у покійного Шарварка! – каже в антракті чоловік поважного віку в костюмі.

- У Шарварка, Колю, так не плакали, – відповідає його супутниця.

Перша частина тривала більше як 2 години. Приблизно стільки ж – друга. На великому екрані показували кадри з Донбасу. У багатьох глядачів бриніли сльози.

Людей у формі в залі було чимало. "Это ж концерт для солдат и про солдат, а не тусовка простая", – пояснював комусь по телефону хлопчина.

Автор: Катерина Козелкова
 

В антракті то тут, то там чулося:

- Ну Вирский – шикарен! Наташа, какое "Сухишвили"? На наших надо ходить, они летают.

- Мам, мы с Сашей еще на концерте. Трохи, конечно, "совка", но вот эта девочка, комбат Маруся, я тебе в интернете показывала, очень прикольная! (Руслана Лоцман завдяки своїй пісні вже відгукується і на Марусю. – Gazeta.ua).

- Ой, Лесю! Тут всі, просто всі! Бобул, Матвійчук, оця оперна, ловка така, що ми у філармонію ходили, Наталія Шелепницька, Тельнючки будуть. Лук'янець вродє нема: видно, не получилося. Ну, хто його зна, чого. Але стоящій концерт. І дивися: нема Повалій, Лорак – і все рівно є кого слухать. Ніхто не журиться.

Автор: Катерина Козелкова
 
Автор: Катерина Козелкова
 
Автор: Катерина Козелкова
 

Журналісти і дехто з публіки допитувалися у працівників Палацу, хто дав гроші на концерт: Мінкульт чи Міноборони? З'ясувалося, його організувала приватна агенція "Рок-гвардія України".

Автор: Катерина Козелкова
 
Зараз ви читаєте новину «"Это ж концерт для солдат и про солдат, а не тусовка простая"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути