Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2006 13:41

Естонський парламент поставив під сумнів легітимність Путіна

Антигрузинська кампанія в РФ ставить під сумнів легітимність російської державної влади. Така заява міститься в спеціальному документі, прийнятому сьогодні парламентом Естонії (Рийгикогу).

За ухвалення заяви про російсько-грузинські відносини, в якій засуджуються ксенофобія і прояви расизму, проголосували 73 депутати парламенту. Проти був лише член Центристської партії Юрій Шеховцов.

У документі Росію закликають відмінити санкції проти Грузії і відновити нормальні дипломатичні відносини. Естонські депутати вважають, що в останні тижні Росія необґрунтовано здійснювала економічну і соціальну блокаду Грузії і її громадян.

- Припинена видача віз, перервано транспортне і поштове сполучення між двома країнами. Крім того, в Росії переслідуються грузинські громадяни, різні органи російської влади і ЗМІ розпалюють антигрузинські настрої і під сумнів ставиться легітимність державної влади, - наголошується в заяві Рийгикогу.

Нагадаємо, що Росія припинила транспортне, а також поштове сполучення з Грузією 3 жовтня. Ці заходам були вжиті у відповідь на арешт в Тбілісі 4 російських військовослужбовців, звинувачених у шпигунстві. Одночасно російська влада почала депортацію грузинських громадян, які знаходяться на території РФ порушуючи міграційне законодавство, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Естонський парламент поставив під сумнів легітимність Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути