Ексклюзиви
вівторок, 04 січня 2011 15:13

Естонія "прирізала" собі частину Росії на нових євро

Естонія "прирізала" собі частину Росії на нових євро

Російський омбудсмен Сергій Середенко направив послу Росії в Естонії Юрію Мерзлякову повідомлення про те, що зображена на новому євро карта Естонії не відповідає своїм сучасним обрисам.

За даними Середенка, зображена на монеті карта Естонії включає в себе частину Росії. Цей факт омбудсмену підтвердили в бюро зі зв'язків з громадськістю Банку Естонії.

Співробітник бюро Вільяр Ряєск заявив, що на реверсі євромонет зображено "художнє уявлення митця про кордони Естонії". Художником нових євро був Лембіт Лихмус.

"Чомусь "художнє уявлення" торкнулося саме політично проблемних регіонів - Печор і Занаров'я", - сказав Середенко і додав, що вважає ситуацію, яка склалася, скандальною.

"Ситуація скандальна, і наслідки її я не візьмуся передбачити. Краще б естонці зобразили на монетах дулю, повернену в бік Росії - було б чесніше і зрозуміліше", - підкреслив юрист.

У той же час, представницькі організації народу сету вирішили звернути увагу громадськості на той факт, що контур Естонії, зображений на євромонетах, є неповним, оскільки не відображає всю територію Естонії.

Представники сету стверджують, що на монетах не зображена територія, яка належала Естонії згідно з укладеним в 1920 році Тартуським мирним договором.

Нагадаємо, 1 січня 2011 Естонія перейшла на єдину європейську валюту і стала 17-ою державою Євросоюзу.

Postimees

Зараз ви читаєте новину «Естонія "прирізала" собі частину Росії на нових євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути