четвер, 14 червня 2007 15:33

Естонія дасть грошей на українізацію Донбасу

Естонія і Канада готові надати матеріальну допомогу для популяризації української мови в Криму і на Сході України. Про це на круглому столі в Києві заявив Геннадій Удовенко, глава Ради з питань етнонаціональної політики при президентові України.

За словами Удовенко, естонська і канадська сторони пропонують України підписати відповідний протокол про наміри і створити експертну комісію.

Удовенко пояснив, що допомога Естонії і Канади може бути надана для впровадження в російськомовних областях України програми "Мовного занурення", яка раніше використовувалася в естонських школах.

- Недавно я був в Естонії. Можу сказати, що мене вразило, як така маленька країна захищає свою рідну мову. Естонія використовувала позитивно канадський досвід так званого "мовного занурення", - розповів Удовенко.

За його словами, "мовне занурення" - проект, що реалізується з 1991 року в естонських дитячих садах, школах і гімназіях. В результаті діти з російськомовних сімей після навчання вільно володіють естонською мовою.

- Після такого навчання вони були повністю готові говорити, читати і писати цією мовою, - розповів Удовенко, передає Новый Регион.

Зараз ви читаєте новину «Естонія дасть грошей на українізацію Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути