середа, 13 грудня 2017 16:16

"Є "чорні списки" боржників" - адвокат про нові санкції за несплату аліментів

"Є "чорні списки" боржників" - адвокат про нові санкції за несплату аліментів
Батька, який не платить аліменти, можуть позбавити права водити авто, їздити за кордон та полювати за рішенням суду. Фото: douglascrawfordlaw.com

Батька, який не платить аліменти, можуть позбавити права водити авто, їздити за кордон та полювати за рішенням суду.

Про це запевняє Gazeta.ua адвокат Антон Зубков, коментуючи новий законопроект Верховної Ради.

"На сьогодні ніхто не платить аліментів, практично взагалі. Сподіваються на совість батька. Верховна рада має розробити схему, як це буде втілюватися в життя. По керуванню транспортним заходом це контролювати буде легко. Якщо водія позбавлять прав у суді, то це внесуть у електронну базу даних. Її може легко і швидко переглянути поліцейський. Так само із забороною виїзду за кордон, міграційна служба це контролюватиме. Зараз є "чорні списки" боржників, яким суд обмежив пересування, і це працює. Скоріш за все, далі такі обмеження будуть вводити лише за рішенням суду, хоча процедуру можуть спростити", - каже Зубков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створять відкритий реєстр осіб, які не платять аліментів

Також зазначає, що аліменти зобов'язані сплачувати всі батьки, без виключення, якщо є рішення суду:

"У більшості випадків жінка не отримає аліменти, поки не звернеться до суду. Якщо буде затягувати, то їй ніхто не поверне гроші за минулі місяці, лише призначать аліменти на майбутнє. Зараз багато чоловіків не оформляються офіційно на роботу, щоб не платити гроші на дитину. Суду просто ні з чого їх взяти. Зараз призначають аліменти дуже малі 500-1000 гривень у місяць. На ці гроші неможливо забезпечити дитину. Неплатника можна притягнути до відповідальності по загальній статті за невиконання рішення суду, але вона не працює. У моїй практиці не було жодної справи, яку довели до суду за цією статею".

Верховна Рада заборонила виїжджати за кордон, керувати транспортним засобом і полювати батькам, які понад півроку не сплачують аліменти. Відповідний законопроект підтримали 294 народних депутатів.
Документ забороняє боржникам водити автомобіль або інший транспорт протягом 6 місяців, користуватися зброєю, полювати, поки не заплатить борги.

Зараз ви читаєте новину «"Є "чорні списки" боржників" - адвокат про нові санкції за несплату аліментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути