вівторок, 11 березня 2008 19:45

ЄС закликав Україну стабілізувати політичну ситуацію

Європейський Союз привітав прогрес в розвитку своїх відносин з Україною за минулий рік, закликав українське керівництво стабілізувати політичну ситуацію в країні і продовжити курс на політичні і економічні реформи, мовиться в комюніке за підсумками засідання Ради співпраці Україна-ЄС, що відбулося у вівторок в Брюсселі. У ньому взяла участь прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"ЄС нагадав про ключову важливість конституційної реформи на Україні, встановлення надійної системи заборон і противаг між головними державними органами і незалежним Конституційним судом, вважаючи це необхідною основою для політичної стабільності", - наголошується в комюніке.

Брюссель порадив Києву звернутися у Венеціанську комісію за рекомендаціями по виробленню надійної і збалансованої конституції.

Раду співпраці відзначив істотний прогрес в роботі над новою поглибленою базовою угодою про співпрацю Україна-ЄС і привітав початок 18 лютого переговорів про встановлення зони вільної торгівлі між ними, привітав Україну із завершенням процесу вступу у СОТ.

"ЄС високо оцінив співпрацю України у врегулюванні придністровського конфлікту (...) і той факт, що Україна приєднується до більшості заяв ЄС в області зовнішньої політики і безпеки", - підкреслюється в комюніке, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «ЄС закликав Україну стабілізувати політичну ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути