четвер, 17 липня 2008 16:42

ЄС введе санкції проти Зімбабве

Євросоюз обіцяє ввести санкції проти Зімбабве наступного тижня, повідомляє в четвер агентство Франс Прес з посиланням на дипломатичні джерела.

Такі заходи з боку ЄС по відношенню до Зімбабве вводяться вперше. Необхідність їх введення була обґрунтована після того, як Росія, Китай, ПАР та низка інших країн-членів Ради Безпеки ООН виступили проти ухвалення проекту резолюції про введення міжнародних санкцій проти режиму РобертаМугабе.

Принципова угода була досягнута між посольствами ЄС в середу ввечері та заздалегідь схвалена на зустрічі міністрів закордонних справ в Брюсселі у вівторок.

ЄС планує відмовити у видачі віз більш ніж 130 громадянам Зімбабве і заморозити банківські рахунки.

"На сьогоднішній день чорний список не завершений і буде доповнений ще приблизно 40 прізвищами деяких представників органів безпеки режиму, які замішані в репресіях, а також деяких бізнесменів, які підтримали дії режиму", - сказав один з дипломатів. Також дипломат додав, що санкції загрожують п"яти кампаніям.

У червні в Зімбабве вибухнула політична криза. Роберт Мугабе, який знаходиться протягом 28 років при владі, будучи єдиним кандидатом на президентських виборах, отримав на них перемогу. Опозиція з таким результатом не погодилася. Світова спільнота стала погрожувати країні введенням санкцій, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «ЄС введе санкції проти Зімбабве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути