вівторок, 06 травня 2008 09:53

ЄС скасував вимоги щодо розміру ручної поклажі в літаках

Євросоюз з 5 травня анулював вимоги щодо максимального розміру ручної поклажі в літаках. Експерти з авіаційної безпеки порадили Єврокомісії запровадити загальноєвропейські обмеження розміру ручної поклажі в літаках в жовтні 2006 року. Передбачалося встановити максимально допустимий розмір в 56×45×25 см.

Однак, після вивчення цієї пропозиції на замовлення Єврокомісії, експерти дійшли до висновку про її низьку ефективність.

В результаті, в ЄС збереглися чинні і раніше правила, відповідно до яких, кожна авіакомпанія має право встановлювати обмеження на розміри речей, в залежності від форми та кількості багажу, виду літака тощо. Крім того, обмеження в розмірах можуть запроваджувати і окремі країни-члени ЄС.

Як відомо, однією з головних причин запровадження подібних обмежень стає підвищена терористична загроза, яку не можуть ігнорувати країни ЄС.

Так, 10 серпня 2006 року поліція Великобританії заявила, що їй вдалося запобігти вибухам у 20 літаках, які повинні були вилетіти маршрутом з британських аеропортів до міст США. Скотланд-Ярд стверджував, що ці теракти могли перевершити за масштабами атаки терористів 11 вересня 2001 року на Нью-Йорк і Вашингтон.

За їхніми словами, терористи планували пронести в літаки вибухові речовини в ручній поклажі. Це могла бути якась рідка вибухівка. У зв"язку з цим в деяких аеропортах були введені жорсткі заходи безпеки. Пасажирам заборонили проносити на борт літака будь-яку ручну поклажу, за винятком дрібних особистих речей, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «ЄС скасував вимоги щодо розміру ручної поклажі в літаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути