четвер, 23 лютого 2012 10:54

ЄС не бачить позитивних змін в українській міліції

ЄС не бачить позитивних змін в українській міліції

Сьогодні Рада Європи оприлюднить звіт комісара з прав людини про ситуацію в Україні. За інформацією, наданою виданням "Коммерсант-Украина", документ буде невтішним. Напередодні публікації комісар Ради Європи Томас Хаммарберг розповів журналістам про основні претензії до української влади.

"Можу констатувати, що зараз проблеми Україна схожі з тими, що я бачив кілька років тому. Схоже, що достатнього поліпшення не відбулося", - зазначив Хаммарберг.

"Звучать ті ж звинувачення на адресу міліції. Жертві міліціонера важко домогтися порушення справи і дуже важко притягнути його до відповідальності", - пояснив він.

За словами Хаммарберга, ця проблема повинна вирішуватися як за допомогою демократичного нагляду за діяльністю міліції, так і шляхом введення ефективного незалежного механізму внутрішніх розслідувань. "А зараз у вас фактично діє принцип міліцейського імунітету", - підсумував комісар Ради Європи.

Нагадаємо, Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів вважає, що рівень насилля і невиправданої жорстокості поміж працівників МВС в Україні невпинно зростає, і відвідування міліцейських відділків стало для громадян смертельно небезпечним.

У листопаді минулого року Комітет із запобігання тортурам і нелюдяному або деградуючому ставленню або покаранню Ради Європи висловив занепокоєння відсутністю прогресу в сфері ставлення до ув'язнених в Україні.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не бачить позитивних змін в українській міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути