пʼятниця, 01 березня 2019 12:10

Епіфаній жорстко висловився про геїв

Епіфаній жорстко висловився про геїв
ПЦУ було створено 15 грудня 2018-го на Об'єднавчому соборі в Києві. Предстоятелем обрали представника Київського патріархату – митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. ФОТО: ТСН

Православна церква України не дозволяє геям, лесбійкам, трансгендерам та іншим представникам ЛГБТ брати участь у таїнствах, зокрема не допускає до причастя.

Про це заявив митрополит Епіфаній. "Ми базуємося на основах Священного Писання, де чітко говориться про те, що це є гріхом. І ми не можемо як церква назвати це добром. Якщо людина покається, якщо вона це визнає, то звичайно, вона може брати участь у таїнствах", – розповів він в інтерв'ю BBC Україна.

За його словами, спосіб життя ЛГБТ "несумісний з християнськими поглядами" і в цьому питанні позиція Української православної церкви та Всеукраїнської ради церков є непохитною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо два мужика цілуються, то мені це неприємно. Я про це говорив і буду говорити" - скандальне інтерв'ю генерального директора "Зорі"

Папа Франциск у розмові з гомосексуалом, який став жертвою сексуальних домагань священика, сказав, що геїв створив Бог і він любить їх такими, якими вони є.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній жорстко висловився про геїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути