неділя, 07 квітня 2019 23:28

Епіфаній прокоментував обіцянку Зеленського про томос

Епіфаній прокоментував обіцянку Зеленського про томос
Епіфаній прокоментував заяву Зеленського про підтримку ПЦУ. Фото: Прямий

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній прокоментував заяву команди кандидата в президенти Володимира Зеленського про підтримку Православної церкви України.

"На жаль, я особисто не чув з вуст кандидата про те, що він підтримує Православну церкву України. І завжди ми оцінюємо не обіцянки. Ми оцінюємо реальні справи, які були зроблені до цього часу і будуть робитися у майбутньому. Тому я би не хотів, щоб на цьому питанні в майбутньому спекулювали. Але реально оцінювали людей за їхніми вчинками: хто і що зробив реально, а не обіцяє в майбутньому щось зробити", – розповів митрополит Київський і всієї України Епіфаній, повідомляє Прямий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що буде з ПЦУ після виборів

Раніше повідомлялося, що Зеленський підтримуватиму і захищати Православну церкву України в разі обрання главою держави. Про це сказала його радниця з правових питань Ірина Венедиктова.

"Україна - світська держава, але для нашої самоідентичності отримання Томосу - найважливіше. Тому це ті речі, на які ніхто не те що зазіхати не буде, а буде підтримувати всіма можливостями, які є у держави. Держава не може заступати на територію релігійних святинь, але зобов'язана їх захищати. Володимир Зеленський зробить все, щоб захистити це потужне досягнення", - сказала Венедиктова.

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній прокоментував обіцянку Зеленського про томос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути