середа, 23 квітня 2008 20:27

Експерти підвели підсумки зовнішнього тестування

Тестування абітурієнтів по українській мові і літературі в цілому пройшло на належному рівні і з дотриманням основних вимог і правил незалежного оцінювання. Про це в ході прес-конференції повідомив виконавчий директор Комітету виборців України Євгенії Побережний.

Побережний відзначив, що по оцінках спостерігачів приміщення пунктів тестування в більшості випадків відповідали необхідним умовам, а персонал в цілому діяв компетентно і незаангажовано. Окремі недоліки, які зафіксували спостерігачі в організації тестування, стосувалися неналежних умов проведення тестування, порушень з боку персоналу і зловживань з боку абітурієнтів. Вони носили несистемний характер і були зафіксовані в окремо узятих пунктах тестування.

"Більшість недоліків в ході тестування - це наслідки недостатньої проїнформірованості щодо процесу серед частини абітурієнтів і вчителів, що є наслідком дуже слабкої інформаційної кампанії. Тому спостерігачі рекомендують наступного року більше уваги приділити саме роз"яснювальній роботі в ході організації тестування" - додало Побережний.

Директор "Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти" Ганна Торопова у свою чергу представила результати опитування учнів і вчителів щодо ступеня інформірованості і рівня підготовки до зовнішнього оцінювання. В цілому рівень знань цільових груп про зовнішнє тестування виявився вище середнього. Найбільш важливим в процесі підготовки до зовнішнього незалежного тестування (ЗНТ) респонденти вважають засвоєння матеріалів шкільного курсу. У цьому переконано 67,5% учнів і 85,5% вчителів. Разом з тим, як учні, так і вчителі наполягають на важливості надання повної і повноцінної інформації відносно ЗНТ своєчасно і в доступній формі.

Найбільш популярними джерелами інформації про процес організації і проведення ЗНТ серед учнів були названі вчителі і адміністрації школи - 94 %, телебачення і преса - близько 70%, батьки, знайомі і родичі - 41%, пробне тестування - 32%.

Серед типових недоліків найбільш поширеними незалежні спостерігачі рахують недостатній рівень підготовки інструкторів щодо процедурної частини ЗНТ, низьку температуру в аудиторіях, неопломбовані вільні приміщення і недоліки в транспортуванні "секьюр-паків".

Явка абітурієнтів склала близько 90% від кількості зареєстрованих до участі у ЗНТ. Разом з тим на окремі пункти тестування не з"явилися близько 40% абітурієнтів. За словами спостерігачів по суб"єктивних причинах, повідомляє Лігабізнесинформ.

Зараз ви читаєте новину «Експерти підвели підсумки зовнішнього тестування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути