понеділок, 31 травня 2021 18:13

Експерт пояснив, чому ЄС допомагає Терехову на виборах мера Харкова

Експерт пояснив, чому ЄС допомагає Терехову на виборах мера Харкова
Фото: УП

В.о. мера Харкова Ігорю Терехову на дострокових виборах мера активно допомагає політична сила "Європейська солідарність" експрезидента Петра Порошенка. І цей союз вже помітний неозброєним оком

Про це в блозі "Петро Олексійович вступив у боротьбу за "спадщину Кернеса" на сайті "Цензор.НЕТ" написав політичний експерт Юрій Гаврилечко.

За його словами, "ЄС" у Харкові проявила активність, першою з партій "проєвропейського" спектру заявивши, що "закликає всі проукраїнські партії домовлятися з нею про єдиного кандидата в мери". Але заявлені "ЄС" переговори, зазначає експерт, просто заглохли. Після "вражаючої" заяви в дусі "вирішили продовжити домовлятися" більше від них нічого не чути.

Пошуки єдиного кандидата "ЄС", на думку Гаврилечка, "цілком можуть виявитися навмисною імітацією процесу, щоб його монополізувати. Головну роль в ньому грає "Європейська солідарність". А у її харківської організації з в.о. міського голови Харкова Ігорем Тереховим вже давно склалися дуже "теплі" і взаємовигідні відносини. У грудні фракція "ЄС" у міській раді підтримала кандидатуру Терехова на посаду секретаря міськради. Фактично вступила в його більшість. І отримала собі в керівництво три постійні комісії. На сесіях депутати "ЄС" стабільно голосують за пропозиції Терехова. Що й не дивно".

"Зв'язок Терехова з керівництвом "Євросолідарності" встановився ще за часів президентства Віктора Ющенка. Ігор Терехов 2006 року висувався до Верховної Ради від "Нашої України", а потім став заступником Арсена Авакова, на той час голови Харківської облдержадміністрації. Так що контакти з колами, близькими до Петра Порошенка, у Терехова повинні бути давні", - написав експерт.

"Теоретично, все це не виключає появи єдиного кандидата від демократичних сил. Але на торішніх виборах у Харкові всі проєвропейські кандидати сумарно набрали близько 13 відсотків голосів. Не більше того світить і єдиному кандидату. Але ці голоси можуть допомогти Ігорю Терехову в другому турі, якщо їх вдасться переорієнтувати на нього. Адже Петру Олексійовичу, очевидно, головне Терехова будь-якими правдами й неправдами підтримати в боротьбі за "спадщину Кернеса", - вважає Гаврилечко.

"При тому, що для Терехова старається Порошенко, в.о. мера намагаються позиціонувати перед Офісом президента як найзручнішого для центральної влади кандидата. Терехов розраховує розіграти комбінацію в дусі Геннадія Кернеса, який вміло "продавав" себе як зручного для Порошенка. Геннадій Адольфович дружив з адміністрацією Порошенка, і водночас Кернес був в альянсі з "Самопоміччю" в міськраді. Але то Кернес. А "хитрість" Терехова, коли він дружить з опонентом Зеленського Порошенком, уже помітна неозброєним оком", - підсумував експерт.

Нагадаємо, вибори Харківського міського голови призначені на 31 жовтня 2021 року. Після смерті Геннадія Кернеса обов'язки міського голови Харкова тимчасово виконує секретар міськради Ігор Терехов.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому ЄС допомагає Терехову на виборах мера Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути