Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 15:22

Експеримент голландських лікарів коштував життя 24 пацієнтам

У Нідерландах розслідують загадкову загибель 24 пацієнтів в ході медичного експерименту. Як повідомив Медичний центр університету Утрехта, що координував проект, протягом 2004-2007 років 24 людини померли в ході дослідження дії пробіотиків.

В цілому, в експерименті, що проходив в 15 голландських лікарнях, взяли участь 296 пацієнтів з гострим панкреатитом - небезпечним захворюванням, від якого, згідно з медичною статистикою, вмирає один з десяти пацієнтів.

У Нідерландах почато розслідування у зв"язку із загибеллю 24 пацієнтів в ході медичного експерименту.

Як повідомив Медичний центр університету Утрехта, що координував проект, протягом 2004-2007 років 24 людини померли в ході дослідження дії пробіотиків (живих мікроорганізмів, які при попаданні в шлунково-кишковий тракт людини роблять позитивний вплив на його здоров"я, - прим. ред.) на зняття запалення підшлункової залози - панкреатиту.

Грунтуючись на зарубіжних експериментах, голландські учені припускали, що корисні бактерії, що вводяться через трубку в кишечник хворих, повинні зупинити ріст шкідливих і таким чином зняти запалення підшлункової залози. Проте результат виявився прямо протилежним очікуваному, що стало повною несподіванкою для дослідників.

Представники університету Утрехтського поки не готові сказати, чи будуть родичі загиблих мати право на компенсацію. Всі учасники дослідження підписували угоду на участь в експерименті, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Експеримент голландських лікарів коштував життя 24 пацієнтам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути