пʼятниця, 19 квітня 2019 16:49

Економіст розповів, що буде Приватбанком

Економіст розповів, що буде Приватбанком
Андрій Новак: навіть якщо станеться найгірше і націоналізацію дійсно визнають незаконною усі судові інстанції, МВФ не припинить співпрацю з Україною. Фото: aif.ua

У рішенні суду, який визнав націоналізацію "Приватбанку" незаконною є політичний підтекст.

Говорить в коментарі для Gazeta.ua економіст Андрій Новак.

"Очевидно судді хотіли заслужити лояльне ставлення майбутньої влади. Тож винесли потрібний для Зеленського та Коломойського вирок. У будь-якому випадку далі буде апеляція, яка скоріш за все визнає націоналізацію "Приватбанку" законною. Навіть якщо цього не станеться, буде звернення у Міжнародний суд, на який жодним чином не впливає наша політична кон'юнктура. Він точно підтримає Україну і визнає "Приватбанк" державним", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС висловились щодо ситуації з Приватбанком

Він нагадує, що націоналізацію проводили за підтримки наших західних партнерів - Євросоюзу та МВФ.

"Тоді розуміли, що іншого виходу немає. Банку загрожувала ліквідація. Це б дуже сильно вдарило по банківській системі держави та економічній ситуації.

Зараз, на щастя, відділення банку працюють у звичайному режимі, люди не панікують. Але після оприлюднення рішення суду, зросли відсотки, які ми повинні платити тим, хто купив наші цінні папери. Раніше платили 7-8 відсотків річних, тепер маємо 9", - пояснює Андрій Новак.

На його думку, навіть якщо станеться найгірше і націоналізацію дійсно визнають незаконною усі судові інстанції, МВФ не припинить співпрацю з Україною.

"Вони розуміють, що - це рішення суду і з ним доведеться рахуватися. Адже не влада відмінила націоналізацію і Україна як держава у цьому не винна", - додає експерт.

Окружний адміністративний суд визнав націоналізацію "Приватбанку" незаконною та задовольнив позов його колишнього власника 56-річного Ігоря Коломойського. Таке рішення він прийняв 18 квітня на закритому засіданні.

Зараз ви читаєте новину «Економіст розповів, що буде Приватбанком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути