четвер, 28 травня 2009 17:11

Економічна криза може негативно відбитися на правах людини

Економічна криза може негативно відбитися на правах людини
Криза в економіці може спровокувати кризу в сфері прав людини. Про це заявила генеральний секретар правозахисної організації Amnesty International Айрін Канн,представляючи щорічну доповідь "Права людини в сучасному світі".

За її словами, економічний спад призвів до зростання зловживань, відвернув від них увагу і створив нові проблеми. Права людини зневажалися в ім"я безпеки, а зараз під приводом відновлення економіки їх взагалі відсовують на задній план, заявила генсек Amnesty International.

За її словами, ця криза пов"язана не тільки з нестачею продовольства, роботи, чистої води, землі і житла, але і з позбавленням прав та дискримінацією, зростаючою нерівністю, ксенофобією і расизмом, насильством і репресіями по всьому світу.

Генсек Amnesty International перерахувала наступні проблеми з правами людини в світі. Вразливим групам населення і общинам корінних народів відмовляли в елементарних правах на гідне життя, не дивлячись на економічний підйом в таких країнах, як Бразилія, Мексика і Індія. Сотні тисяч мешканців нетрів і сільських жителів були зірвані зі звичних місць проживання під приводом економічного розвитку. Зростаючі ціни на продовольство призвели до розповсюдження голоду і хвороб, а уряди - особливо в М"янмі, Північній Кореї та Зімбабве - використовували продовольство як політичну зброю. Не припинялися дискримінація і насильство стосовно жінок. У зв"язку з напливом мігрантів приймаючі і транзитні країни ввели ще суворіші загороджувальні заходи, щоб не допустити людей на свою територію, причому ЄС очолив процес, домовившись з владою таких держав, як Мавританія, Марокко і Лівія.

У числі інших країн були згадані Китай і Росія. За словами Айріс Кан, ці дві країни - "підтвердження тому, що відкритий ринок так і не призвів до відвертості суспільства". Вона продовжила, що "у всіх частинах світу минулого року правозахисники, журналісти, юристи, представники профспілок та інші лідери цивільного суспільства зіштовхувалися з переслідуванням, нападами і безкарними вбивствами", повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «Економічна криза може негативно відбитися на правах людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути