субота, 26 січня 2008 14:45

Єгипет не закриватиме кордон з Сектором Газа

Влада Єгипту в суботу вранці оголосили, що не перекриватиме проходи в захисній стіні, що розділяє палестинську і єгипетську частини міста Рафах, повідомляє AFP.

Проте вільно виїжджати за межі Рафаха палестинці не зможуть. На кордоні з Сектором Газа як і раніше залишатимуться підрозділи єгипетської поліції, які стежитимуть за дотримання порядку.

"Палестинці матимуть доступ на нашу територію до тих пір, поки вони не придбають всі продукти першої необхідності", - заявив губернатор єгипетської території Північний Сінай. За його словами, в єгипетську частину Рафаха для продажу палестинцям завозяться додаткові запаси палива і продовольства.

Раніше в суботу інформагентства повідомили, що МВС Єгипту перекинуло до захисної стіни з Сектора Газа додаткові підрозділи поліції та бронетехніки. Передбачалося, Єгипет знов спробує перекрити кордон з палестинської території. Перша спроба перекрити проломи в стіні була зроблена в п"ятницю, проте тоді вона не увінчалася успіхом - палестинці зробили проходи в іншій частині захисного бар"єру.

Захисна стіна в місті Рафах, що відокремлює палестинську територію від Єгипту, була в ніч з 22 на 23 січня підірвана в декількох місцях палестинськими бойовиками. Через проломи, що утворилися, до Єгипту потрапили тисячі палестинців, які купують каністри з паливом і продукти харчування, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Єгипет не закриватиме кордон з Сектором Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути