понеділок, 24 квітня 2023 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ефективність зростатиме": Ігнат назвав дієву альтернативу нечисленній ППО

"Ефективність зростатиме": Ігнат назвав дієву альтернативу нечисленній ППО
У ЗСУ заявили, що не лише ППО закриває небо над Україною. Фото: "Суспільне"

Нечисленна кількість засобів протиповітряної оборони не дозволяє захистити всю територію України.

Тому дієвими в боротьбі проти атак ворога стають мобільні вогневі групи. Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в телемарафоні "Єдині новини" 23 квітня, передає Gazeta.ua.

"Навіть радіотехнічна бригада, яка призначена більше відстежувати повітряний простір, минулого разу знищила із 10 БПЛА половину і саме вночі", – пригадав Ігнат.

За його словами, такі вогневі групи озброєні стрілецькою зброєю та кулеметами. До них, каже Ігнат, додаються пристрої нічного бачення, тепловізійне обладнання, оптика і прожектори і лазери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українська ППО знищує російські дрони – відео

"Ми в таких реаліях, що не можемо зараз покрити всю територію країни засобами ППО. Patriot надходять, але і С-300, і "Буки" теж не довговічні. Треба розуміти, що ця техніка теж на межі можливостей. Ми поступово йдемо шляхом заміни радянського парку техніки ЗРК, а мобільно-вогневі групи це те, що вдалося зробити і вдається нарощувати", – сказав Ігнат.

Він визнав, що озброєння, яке застосовується проти України, все новітнє. Навіть, якщо ворогом використовуються примітивні засоби.

"Все одно ніде такої практики у світі немає. Тому українські захисники і наше виробництво, яке нарощує оберти, пристосовується до реалій сучасної війни і виготовляють новітні засоби. Це навіть банальні квадрокоптери, з яких скидають ті ж самі гранати - це теж винахід цієї війни", – додав Ігнат.

Він прогнозує, що ефективність мобільних вогневих груп і далі зростатиме.

23 квітня Юрій Ігнат заявив, що на бойове чергування заступив один дивізіон зенітно-ракетного комплексу Patriot. Ще один у дорозі.

Patriot ("Петріот") – це система керованих ракет класу "земля-повітря" американського виробнитцва. Вона може вражати літаки, крилаті ракети та балістичні ракети меншої дальності.

Зараз ви читаєте новину «"Ефективність зростатиме": Ігнат назвав дієву альтернативу нечисленній ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути