Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 10:58

Джон Маккейн пообіцяв перевиховати Росію

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Джон Маккейн заявив в інтерв"ю телеканалу ABC, що необхідно "виправити поведінку Росії", яка, на його думку, шкодить затвердженню миру у всьому світі. Він пообіцяв зайнятися цим у разі перемоги на президентських виборах в листопаді.

Як стверджує Маккейн, Росія за час президентства Володимира Путіна перетворилася на авторитарну державу, а нині Путін на посаді прем"єр-міністра залишається головною дійовою особою російської політики. За "час свого правління він направив Росію по небезпечному шляху", - цитує Маккейна агентство FrancePresse.

На думку республіканського кандидата в президенти, дії Росії дестабілізують ситуацію в світі. "Подивіться на дії Росії в останній тиждень чи біля того, - запропонував Маккейн. - Вони скорочують постачання нафти чехам, тому що чехи уклали з нами угоду. Вони вигнали з Росії BP. Вони блокують дії Ради безпеки ООН відносно Ірану".

Маккейн підкреслив, що йому байдужа думка інших країн про те, яку позицію він займає по відношенню до нього. "Треба відстоювати свою позицію незалежно від того, подобається це іншим країнам чи ні, тому що треба робити те, що краще всього для Америки", - заявив він.

Сенатор Джон Маккейн відомий як один з найбільш послідовних критиків політики Володимира Путіна. Він, зокрема, неодноразово закликав виключити Росію з "Великої вісімки".

Зараз ви читаєте новину «Джон Маккейн пообіцяв перевиховати Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути