четвер, 27 червня 2013 21:53

Джохару Царнаеву висунули звинувачення у вбивстві чотирьох осіб

Джохару Царнаеву висунули звинувачення у вбивстві чотирьох осіб
Джохар Царнаєв. Фото: 24tv.ua

Федеральна прокуратура штату Массачусетс пред'явила звинувачення вихідцю з Росії Джохаром Царнаеву, вважається одним з виконавців теракту в Бостоні.

Чеченця звинувачують у вбивстві чотирьох осіб із застосуванням зброї масового ураження, повідомляє Reuters. Зазначимо, що на марафоні загинули три людини. Ким є четвертий загиблий, не повідомляється.

Царнаев, який отримав важкі поранення при затриманні, в даний час утримується в тюремному медичному центрі недалеко від Бостона. Сьогодні також стало відомо, що американські медики нарахували 16 кульових і ножових поранень на тілі Джохара. Інформація про це міститься в медичному висновку, отриманому матір'ю підозрюваного.

В результаті отриманих при затриманні поранень молодший син Царнаевих повністю оглух на ліве вухо і майже не бачить лівим оком. Через кульового поранення в шию у нього деформувалася вся ліва сторона обличчя. Куля пробила шию, розірвала ліву щоку і розтрощила череп. Також на тілі юнака виявили численні рани, нанесені ножем - починаються вони з самого верху шиї і закінчується в районі ключиці. Як розповіла "Известиям" подруга сім'ї Царнаевих Тетяна Єременко, роздроблену щелепу лікарі збирали буквально по шматочках.

Проте, батьків Джохара запевняють, що їхній син йде на поправку. При цьому їх попередили, що медичні документи не будуть оголошені в суді. Зараз адвокати Царнаева роблять все можливе, щоб ці документи таки були прикріплені до матеріалів справи і розглядалися. На думку захисту, саме дані про 16 пораненнях можуть пом'якшити вирок, в іншому випадку Джохаром, відповідно до пред'явленими йому звинуваченнями, загрожує смертна кара.

Раніше повідомлялося, що мати хлопця Зубейдат Царнаева має намір приїхати в США в липні, щоб брати участь в судовому процесі. Зубейдат Царнаева, що постійно проживає в Махачкалі, впевнена, що її 19-річний син Джохар ні причетний до виготовлення вибухових пристроїв. Перші судові слухання у справі Джохара Царнаева призначені на 10 липня.

Нагадаємо, 15 квітня на міжнародному марафоні в Бостоні прогриміли два вибухи. Загинули троє, більше 260 отримали поранення. Американська влада впевнені, що організаторами і виконавцями цих вибухів були брати Царнаеви - 26-річний Тамерлан і 19-річний Джохар.

Зараз ви читаєте новину «Джохару Царнаеву висунули звинувачення у вбивстві чотирьох осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути