четвер, 24 грудня 2009 16:47

Джиммі Картер вибачився перед євреями

Джиммі Картер  вибачився перед євреями

Колишній президент США Джиммі Картер надіслав відкритий лист, у якому вибачився за будь-які свої слова та вчинки, які могли засмутити єврейську громаду, повідомляє Associated Press.

Лист покликаний поліпшити його часто напружені відносини з єврейською громадою.

Картер, за час президентства якого був підписаний перший арабо-ізраїльський мирний договір, викликав обурення багатьох євреїв своєю книгою 2006 року "Палестина: мир, а не апартеїд". За словами критиків, він несправедливо порівняв поводження Ізраїлю з арабами на Західному березі річки Йордан і Секторі Газа з легалізованим расовим пригнобленням, яке колись існувало у ПАР.

Ізраїльські лідери також були невдоволені його поїздкою до Сектора Газа на зустріч з "ХАМАСом"- угрупованням, яке США, ЄС і Ізраїль вважають терористичним.

Лист з"явився через декілька тижнів, після того як внук картера Джейсон заявив, що балотуватиметься на пост сенатора штату Джорджія. Посада стала вакантною, після того як її колишній очільник Барак Обама став президентом США.

Серед населення Джорджії великий відсоток становлять євреї. Тому Джейсон заявив, що лист його дідуся ніяк не пов"язаний з його передвиборною кампанією. Водночас він привітав вибачення дідуся словами про те, що "це великий крок на шляху до примирення".

У недавньому виступі в Університеті Емору Джонні Картер сказав, що якби він мав шанс ще хоча б на один день стати президентом, він би використав цей день на те, щоб Білий Дім відігравав вагому роль у встановленні мирного процесу між Ізраїлем і його сусідами.

Переклад: Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Джиммі Картер вибачився перед євреями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути