Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2007 16:32

Джеймса Бонда розмістили на марках (ФОТО)

8 січня 2008 року британська Королівська поштова служба випустить шість комплектів марок з обкладинками книг про Джеймса Бонда. Подія приурочена до сторіччя з дня народження Яна Флемінга, автора 14 авантюрних романів про агента 007.

Представники королівської пошти Великої Британії вибрали для марок зображення обкладинок книг. Це "Казино Рояль", по якому минулого року був знятий однойменний фільм з Деніелом Крейгом, "Доктор Ноу", "Голдфінгер", "Діаманти назавжди", "Тільки заради твоїх очей" та "З Росії з любов"ю".

Ян Ланкастер Флемінг (28 травня 1908, Лондон - 12 серпня 1964, Кентербері) - англійський письменник, автор романів про супершпигуна Джеймса Бонда.

Ян Флемінг народився в Мейфейрі, Лондон в сім"ї члена парламенту Валентина Флемінга і Евелін Сент-Круа-Флемінг (вродженою Роуз).

Після закінчення Ітонського коледжу і Сендхерстської військової академії, і невдалої спроби влаштуватися на роботу в британський МЗС Флемінг поступив в новинне агентство Reuters журналістом. У 1933 році Флемінг працював кореспондентом в Москві. У 1939 році напередодні Другої світової війни Флемінг поступив у військово-морські сили Великобританії і служив по лінії розвідки. Робота в розвідці дала Флемінгу достатній досвід для написання шпигунських романів, і в 1953 році вийшла книга "Казіно Рояль" про пригоди безстрашного шпигуна і завойовника жіночих сердець Джеймса Бонда. Успіх книги привів до виходу ряду продовжень, за якими знято безліч популярних фільмів. Помер 12 серпня 1964 від серцевого нападу під час гри в гольф.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Джеймса Бонда розмістили на марках (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути