Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2008 09:31

Двоє голландських військовослужбовців загинули в Афганістані під вогнем своїх

Двоє голландських і двоє афганських військовослужбовців, що загинули минулою ніччю в Афганістані, стали жертвами так званого "дружнього вогню", повідомляє агентство Ассошіейтед Прес із посиланням на заяву міністерства оборони Нідерландів.

"Я повинен повідомити вам жахливу новину про те, що вони, можливо, загинули внаслідок "дружнього вогню", - сказав генерал Збройних Сил Голландії Дик Берлійен (Dick Berlijn).

Нідерландські військовослужбовці були вбиті своїми в ході нічної операції в провінції Урузган на півдні Афганістану. "Темнота, погодні умови і ситуація, що склалася", стали основними чинниками помилки, сказав Берлійен. Афганські військовослужбовці не були одягнені у військову форму, тому голландці прийняли їх за супротивника.

Раніше повідомлялися імена загиблих голландців. Це 20-річний рядовий Уеслі Схол і 22-річний капрал Алдерт Поортема. РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Двоє голландських військовослужбовців загинули в Афганістані під вогнем своїх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути