вівторок, 17 липня 2012 12:09

Дві третини абітурієнтів цікавляться вищими навчальними закладами

Травень-липень - традиційний період зростання запитів щодо навчальних закладів в бізнес-довідці 123. У ці місяці на них припадає майже 2% від загальної кількості дзвінків, в той час, як у звичайний період це всього 0,5%. Дві третини запитів, які стосуються установ освіти, припадають на вищі навчальні заклади. Набагато рідше українці цікавляться училищами, коледжами, курсами іноземних мов та технікумами.

Піковий місяць по вузах цього року, як завжди, липень. Однак у порівнянні з минулим роком спостерігається більш рівномірний розподіл дзвінків абітурієнтів та їх батьків між травнем і червнем. У той час, як стандартний приріст червня до травня, як правило, становить 36-50%, цього року за рахунок збільшення динаміки в травні, приріст дзвінків по вузам в липні склав лише 20%. Мабуть, це обумовлено більш раннім завершенням шкільних навчальних програм, пов'язаних з Євро 2012.

Як видно з рейтингу популярності українських вузів, пальму першості продовжує утримувати Київський Національний Університет імені Т.Шевченка. Друга позиція МАУП говорить про зростаючу популярність управлінської освіти. В цілому, 43% запитів припадають на 20 найбільш затребуваних вузів Україні.

ТОП-20 українських вузів:

статистика запитів в бізнес-довідку 123 (травень-10 липня 2010)

 

Всього, за даними бізнес-довідки 123, в Україні діє 2351 навчальний заклад: 1095 вузів, 433 коледжі, 582 училища, 241 технікум. З'являються і нові: Інститут сучасних технологій-України, Київська інженерна гімназія, Міжнародний інститут економіки і права (представництво Московського ВНЗ).

 

Статистика запитів в бізнес-довідку 123 (травень - 10 липня 2012)

Зараз ви читаєте новину «Дві третини абітурієнтів цікавляться вищими навчальними закладами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути