Ексклюзиви
вівторок, 14 липня 2020 21:13

Дві групи кораблів НАТО увійшли в Чорне море

Дві групи кораблів НАТО увійшли в Чорне море
Незважаючи на пандемію COVID-19, SNMG2 виконує заплановану програму заходів. Фото: mc.nato.int

У Чорне море увійшли кораблі Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) і Постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2).

Саме вони братимуть участь у регіональних навчаннях, організованих флотами Болгарії та України. Група SNMG2 прибула в Чорне море 9 липня і складається з трьох фрегатів з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з контр-адміралом Мануелем Агірре з ВМС Іспанії, з іспанським фрегатом Alvaro de Bazan (F-101) в якості флагмана. Про це повідомляє прес-служба Об'єднаного командування ВМС НАТО, у вівторок, 14 липня.

"Незважаючи на пандемію COVID-19, SNMG2 виконує програму заходів, запланованих на багато місяців уперед. Цей візит у Чорне море, перший з моменту, коли я прийняв командування, відповідає напрямку морського командування НАТО і є ще одним прикладом постійних регіональних зобов'язань НАТО з нашими союзниками і партнерами", - повідомив командувач SNMG2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник генсека НАТО і міністр оборони Естонії обговорили загрозу з боку РФ

Як зазначається, судна SNMCMG2 HS Aliakmon (флагман), ESPS Tambre, TCG Amasra і ITS Gaeta 7 липня вийшли в Чорне море. Там до них приєднався румунський тральщик, з яким вони 10 липня прибули в Бургас.

"З трьома країнами-союзниками, Болгарією, Румунією та Туреччиною і двома регіональними партнерами, Україною і Грузією, що межують з Чорним морем, регулярно зустрічається Постійна військово-морська група в регіоні. Крім проведення патрулювання морської безпеки в міжнародних водах, ці два навчання допоможуть підвищити сумісність між союзниками і регіональними партнерами", - йдеться в заяві.

Візити до Болгарії і України запланували на найближчі дні.

Середземноморська військово-морська група НАТО на чолі з фрегатом Іспанії "Álvaro de Bazán" (F-101) 9 липня направилася на Чорне море. Кораблі візьмуть участь у військово-морських маневрах, а потім відвідають Одесу.

Зараз ви читаєте новину «Дві групи кораблів НАТО увійшли в Чорне море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути