Ексклюзиви
вівторок, 30 листопада 2010 17:40

Два райони Тернопільщини вже "переступили" епідемічний поріг

Два райони Тернопільщини вже "переступили" епідемічний поріг

За останній тиждень кількість захворілих на грип та ГРВІ в Тернопільській області зросла на 30%.

Про це Gazeta.ua повідомив начальник обласного управління охорони здоров'я Михайло Буртняк.

Попри це загалом по області епідемії грипу ще не оголосили. Кількість хворих "переступила" епідеміологічний поріг тільки в двох районах – Чортківському та Кременецькому. Борщівський район та місто Тернопіль близькі до епідемії.

"У хворих діагностували вірус грипу типу А та В. Каліфорнійського грипу в жодному випадку не виявили", - сказав Михайло Буртняк.

Через масове захворювання дітей закрили на карантин одну школу в райцентрі Теребовля та кілька окремих класів в інших школах області. Жодного випадку важких ускладнень грипу поки не було.

"На відміну від минулого року ми підготовлені до грипу. В лікарнях є всі необхідні препарати для надання допомоги хворим. Одного "Таміфлю" минулого року нам передали 17,5 тисяч упаковок. Тоді радили використовувати для профілактики, а цього року прийшла рекомендація з міністерства застосовувати його тільки при ускладненнях. Я підготував листа на міністерство з пропозицією передати частину препарату в інші області. Ми просто не встигнемо його використати. Зіпсується", - зазначив Буртняк.

Нагадаємо, минулого року Тернопільщина першою оголосила епідемію грипу. Тоді від різноманітних ускладнень цієї хвороби в області померло 26 людей, з них троє вагітних жінок.

Відзначимо, заступник директора департаменту організації санітарно-епідемічного нагляду МОЗ Антон Парусов повідомив новий прогноз Міністерства охорони здоров'я щодо грипу.

Згідно з цим прогнозом, початок сезонної епідемії грипу розпочнеться не в середині листопада – середині грудня, а у лютому 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Два райони Тернопільщини вже "переступили" епідемічний поріг ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути