Ексклюзиви
середа, 17 листопада 2010 10:55

Епідемію грипу зупинила тепла погода

Епідемію грипу зупинила тепла погода

Головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко повідомив, що каліфорнійський вірус грипу А/H1N1 мутував у H3N2. Його нібито виявили у двох громадян Сполучених Штатів.

— Вірус Н3N2 ніякого стосунку до каліфорнійського пандемічного не має, — стверджує Сергій Крамарєв, 56 років, головний дитячий інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я. — Цей різновид вірусу грипу не новий і не циркулював у такому масштабі, як А/Н1N1. Через це щороку меншає людей, що мають імунітет до нього. Масова епідемія можлива, якщо накопичиться критична кількість імунонестійких людей. Але — вакцина проти грипу, якою щеплять цього року, містить три антигени: вірусів А/Н1N1, В (Брісбен) і Н3N2, про який ідеться.

Голова Українського центру грипу Олександр Гриневич, 55 років, додає, що Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозувала поширення вірусу Н3N2.

— Грип цього року буде сезонний, а не пандемічний — атиповий. Які мутації відбулися з А/Н1N1, ми не знаємо. Та слід пам'ятати, що він так само небезпечний, як і інші віруси грипу. Тому допоможе і щеплення, і своєчасне звернення до лікарів у разі захворювання. Епідемія грипу зазвичай починається зі снігом і холодами. Торік люди хворіли раніше, бо цьому сприяли погодні умови. Зараз, слава Богу, погідніше, і ситуація у містах, за якими спостерігаємо, спокійна. Зростання захворюваності немає вже кілька тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Епідемію грипу зупинила тепла погода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути