вівторок, 17 червня 2008 10:42

Коштовності Онассісів продали за $13 мільйонів (ФОТО)
8

Прикраси, що належали найбагатшій гречанці і спадкоємиці знаменитого прізвища Крістіні Онассіс, були продані на аукціоні Christie"s в Лондоні за 6,8 млн фунтів стерлінгів.

На торги була виставлена колекція з 44 предметів. Найцінніший лот - діамант в 38 карат - пішов з молотка за суму удвічі більше оціненої вартості.

Величезний діамантовий кулон у формі сльози був оцінений експертами в 1,8 - 2,2 млн фунтів, проте інтерес покупців до цього лота перевершив всі прогнози, внаслідок чого ціна досягла відмітки 3,625 млн.

Найдешевший експонат - браслет, сплетений зі щетини слона і з ініціалами Крістіни Онассіс і її чоловіка, - проданий за 1,5 тисяч фунтів.

На продаж була також виставлена рідкісна бовенітова статуетка Будди роботи Карла Фаберже. За фігурку, яка стояла в кабінеті на яхті Онассісів, невідомий покупець заплатив 1,27 млн фунтів при вартості у 250-300 тисяч фунтів.

Власниця колекції Крістіна Онассіс - дочка грецького магната і судновласника Арістотеля Онассіса - померла від передозування наркотиків у 1988 році. Їй було 37 років, до цього вона пережила чотири невдалі шлюби.

Дочка Крістіни Афіна вирішила позбавитися від частини сімейних коштовностей.

"Діаманти неможливо зберігати в банку вічно, ось Афіна і вирішила продати їх. Настав час і іншим насолодитися ними", - заявив Джон Суоглідес, директор ювелірного відділення аукціону Christie"s.

Статок Афіни, єдиної спадкоємиці Арістотеля Онассіса, оцінюється у 1 мільярд фунтів, повідомляє  РБК.

Зараз ви читаєте новину «Коштовності Онассісів продали за $13 мільйонів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути